Kosketuskeppiharjoituksia on tehty tänään 3 X 4-4-4, hyvin on menneet ja Emppu on extrainnoissaan. :) Odotan yleensä että Emppu istuu ennen kuin aloitamme jakson, näin saan riiviön rauhoittumaan edes hieman.

Yksinoloharjoitukset ovat menneet hyvin vaikka yksin on jouduttu olemaan pakosta pidempiä aikoja mitä itse harjoitukset sallisivat. Harjoituksissa olemme päässeet siihen vaiheeseen että Emppu istuu aitauksessa ja minä menen niin kauas kuin mahdollista kuitenkin niin että näköyhteys säilyy. Tällä kertaa olen pitänyt yksinoloajan hyvin lyhyenä niinkuin Tuikun kirjassa neuvottiinkin, lasken yleensä kolmeen, menen takaisin, nostan ja kehun pentua. Vasta seuraavassa vaiheessa ruvetaan yksinoloaikaa nostamaan pikkuhiljaa.

Olen opettanut Empulle joitain tilannesanoja. Jos Emppu haistelee jotain taluttaessa pidemmän aikaa ja haluan mennä jo eteenpäin sanon "tule tule" ennenkuin lähden kävelemään eteenpäin. Jos vaihdamme suuntaa taluttaessa sanon "takas". Myös tarpeille on omat "pis pis" ja "kak kak" sanat mikäli joskus tarvitaan "pikaista toimintaa" :D. Tänne sana tarkoittaa kutsua "sillee jotes kutes tännepäi". Kom sana on luoksetulokäskynä ehdottomampi, Empulle annetaan kom sanan yhteydessä melkein aina nami samalla kun se istuu eteeni.

Emppu on taluttimessa kuin enkeli, hihna kiristyy todella harvoin (Emännän ei tarvitse pysähtyä kovin usein.).

Empusta on tullut huomattavasti energisempi ja riiviöisempi, pureminen on lisääntynyt hieman.

"Kova sana" assosiaatio ei näytä toimivan ainakaan vielä, tuntuu että Emppu on usein hiljaa kun rupean toistelemaan sitä. (Olisikohan siinä vastaus haukkuongelmaamme :D )