Pitänee laittaa tätäkin suunnitelmaa kehiin, josko asiasta saisi vaikkapa kehitysideoita :). Aloitin tokoesteen treenaamisen tänään. (Vähän kiirus on joo jos möllit on 20. päivä.)
Monimutkaisen näköinen suunnitelma on tämännäköinen:

1. Opetellaan alustallemeno, kriteerinä on seisominen vähintään yksi tassu alustalla. Palkkaus tulee naksun jälkeen kahdessa osassa - yksi suuhun kun Emppu on seisoma-asennossa alustalla, toinen tietyllä etäisyydellä olevaan ruokakuppiin, jolloin Emppu joutuu taas kävelemään alustalle namin syönnin jälkeen.
2. Lisätään alustallemenoon käskysana "jump" enklantia ääntäen ( jump kuulostaa erilaiselta kuin muut tähänastiset käskyt.)
3. Alkuyleistys piha ja pari muuta paikkaa.
4. Ärsykekontrolliin vienti (- ei palkkaa jos tarjoaa ilman käskyä, odotetaan että yrittäminen sammuu ja annetaan sen jälkeen käsky)
5. Tämän jälkeen voin (toivon mukaan) pyytää Emppua sivulle ja lähettää sen käskystä alustalle.
Tässä vaiheessa yritän antaa palkan aina seisoma-asentoon alustan päällä, jotta Emppu jäisi odottamaan seisaalteen palkkaa. Voin pyytää sen sitten erikseen taas sivulle lähtöasentoon.

Tämänjälkeen sitten otetaan tolpat kehiin.
1. Empun on mentävä käskystä alustaan, palkka vain jos menee tolppien välistä.
2. Empun on mentävä käskystä alustaan vaikka tolppien välissä on putki/karahka/joku pieni juttu
3. Empun on mentävä käskystä alustaan vaikka tolppien välissä on pienen pieni este
4. Empun on mentävä käskystä alustaan vaikka tolppien välissä on suurempi este jne.

Saas nähdä miten tuon seisomisen esteen toisella puolella saa vain toimimaan. Ollaan nyt kohdassa 2. Kehitysideoita ja vinkkejä otetaan mielellään vastaan. Huomaako jostain että mun pitäis lukea tenttiin by the way? ;)