Top sana eteni hiukan hitaalla vauhdilla, jouduin muuttamaan hieman suunnitelmaa. Näyttää siltä että sanan liittäminen seisomiseen on aika hankala juttu, johtuneeko siitä että koira ei "periaatteessa tee mitään" vai siitä että muodostuu harvoin tilanteita että Empun pitäisi "siirtyä" seisomaan. Koitin nimittäin sanan liittämisen jälkeen testata sen toimivuutta pyytämällä Empun istumaan kävelemään tms, ja koitin sen jälkeen josko "top" sana toimisi.. Kävelemisestä seisominen onnistui kyllä parin askeleen viiveellä, mutta istu pyynnön jälkeen Emppu jäi usein vain odottamaan (No joo, istu ja odota treenia on tehty usein, johtuneeko siitäkin). Onneksi saatiin opastusta Henkka alias naksutintyöharjoittelijalta, ( ;D ) joka opasti minua lisäämään latenssia ennen "pikkukeston" lisäämistä. En siis vielä tee viiden sekunnin seisomisharjoitusta, sillä toistoja tulee liian harvoin eikä sanan liittämistä saada täten tarpeeksi vahvaksi. Nyt päätin siis tehdä top harjoitusta ilman viivettä, ja testailen sanan toimivuutta usein niin että laitan Empun usein kävelemään/istumaan/maahan välissä jotta Emppu joutuisi "menemään" seisomisasentoon. Tänään se nimittäin yllätys yllätys onnistui, mutta viive oli kuitenkin sekunnin parin luokkaa. Odotan siis latenssin pienenemistä (latenssi - aika käskyn ja toiminnan välillä) ja aloitan sen jälkeen "pikkukeston" treenaamisen. Jännä huomata kuinka käskyn liittämiseen käyttämä aika vaihtelee paljon. Jump käsky meni aika nopeasti jakeluun, liekö siitä että hyppy on joka kerta toimintaa.

Top ei ole kuitenkaan ainoa asia mitä ollaan harjoiteltu, vaan ollaan tehty myös hampaiden katsomisen ensimmäistä vaihetta. Pitänee tehdä siitäkin suunnitelma, tärkeä asia eläinlääkäripelkoiselle koiralle. Palkinto annetaan tässä liikkeessä toisella kädellä kämmenen alta. Naksutin ei siis oikein mahdu mihinkään käteen, joten olen käyttänyt tässä liikkeessä naks sanaa.
Hampaiden tarkastus:
1. Empun kuono koskee kämmenen alaosaan jotenkuten
2. Empun kuono tulee selkeästi kämmenen alaosaan oikeaan kohtaan
3. Kämmenen sormet koukussa
4. Kämmenen sormet koskee hiukan ylähuulia
5. Kämmenen sormet nostaa ikeniä ylöspäin
6. Toinen käsi alapuolella
7. Molemmat kädet hammastarkastuksessa
8. Pikkukeston lisääminen 1-2-1-3-1-4-1-5-1-3-1  sekuntia pari sarjaa 80% ok
9. Myös muuta toimintaa kuten etutassun nostoa, silitystä keholla, juoksutarkastus
10. Käskysanan liittäminen
11. Ärsykekontrollin voinen skipata, tarkastavan käden puuttuminen huolehtinee asiasta.
12. Hyvin tuttu ihminen tekee saman asian (Anna, äiskää)
13. Tuttu ihminen tekee saman asian (Riikkaaa ;))
14. Vieraampi (nainen) tekee saman asian
15. Vieraampi (mies) tekee saman asian
16. No niin tähän kohtaan en lisää sitä täysin tuntemattoman miehen etsintää ;). Elikä eri ympäristöjä, etenkin näyttelyn/tokokisankaltaisia tilanteita.

Keskiviikkona aloitettiin Henkan kurssilla tämä asia, kurssilla harjoiteltiin myös rentoutumista. Koira pidetään sylissä/tai (jos koko on suuri) etujaloista nostaen kunnes se rauhoittuu ja pääsee näin pois. Poispääsyä käytetään täten vahvisteena, ja sylissä olo on negatiivinen vahviste.