Tänään olimme käppänäkerhon järjestämällä kontakti ja motivointikurssilla. Oli mukavaa että kurssi järjestettiin pienemmälle porukalle, mukana oli kahdeksan koirakkoa.

Olin positiivisesti yllättynyt Empun käytökseen jälleen kerran. Vaikka kurssipaikka oli uusi ei Emppu haukkunut läheskään niin paljon kun mitä olisin luullut. Kurssillä käytettiin palkintona sekä lelua että namia. Aluksi harjoiteltiin lelulla, mutta silloin Emppua oli hankala pitää hiljaa. Täten valitsin loppujen lopuksi palkinnoksi rauhoittavat namit, joista Emppu oli muuten yllättävän kiinnostunut ja motivoitunut! Ei edes toinen koira joka tuli haistelemaan sitä saanut sen kuonoa irti namia tarjovasta kädestä! :) Koirat harjoittelivat kahdessa ryhmässä ja väliaikana Emppu jaksoi tarjota maahan menoa ja kontaktia lähes koko koulutuksen ajan, mikä oli kyllä yllättävän pitkäjänteistä. Palkintona oli hieman muunneltua "Erkun herkkua" ja juustonpaloja, täytyy ottaa ensi kerralla samoja mukaan.

Harjoittelimme kontaktia, kontaktin ylläpitoa liikkeessä, maahan menoa ilman käsimerkkiä sekä hieman paikallaanoloa. Ensi kerraksi ajattelin jatkaa seuraamisharjoittelua ja kerrata maahan menoa niin että saisin sen toimimaan monissa eri ympäristöissä ilman käsimerkkiä.

Kiva kurssi, sai taas hieman innostumaan :).

Ainii, tilasin tänään Tokovalioksi kirjan.. En voinu vastustaa kiusausta...