Jee jee, Ninan (ks koirakaverit Riva) kannustava palaute meitin tuloksista sai taas treeni-innon kunnolla päälle. :)

Olen opettanut nyt noudon alkeita kapulalla sekä lisäksi kertaillut ja vahvistellut sivullemenoa ja paria askelta seuraata. Pyydän myös Empun välillä sivulta maahan ja välillä takaisin maasta istumaan. N/N (Naksu + nami) tulee useimmiten vain onnistuneista perusasennoista, jollei perusasento onnistu kerralla menen pari askelta eteenpäin ja pysähdyn. Yleensä asento on tokalla kerralla jo hyvä.  Välillä tosin palkitsen myös perusasennon korjailusta. Liitän silloin vihjeen asennon korjailuun, eli jos perusasennon asento on hiukka "niin ja näin", annan "nt nt nt" ääni-merkin ja palkitsen mikäli Emppu korjaa asentonsa (Yleensä se rupeaa korjailemaan jos odotan vähän aikaa.) Tähtäimessä olis että korjailua tapahtuu kuitenkin vain tuosta "nt nt nt" käskystä.

Noudon opetus ei ole edennyt niin nopeasti kuin oletin, ehkä Emppua pelottaa hieman noutokapulan ääni kun se putoaa alas naksun jälkeen tai jotain. Se on nostanut kapulaa vain pari kertaa joten kriteeri on vielä suht alhaalla "ota kapulan keskikohdasta kiinni ja saa se hieman liikkeelle". Miten muuten tokossa, tietääkö joku, voiko noutokapulan tuoda suoraan perusasentoon vai pitää koiralle opettaa erikseen eteentuonti?

Ruuan antoa ennen olen laittanut Empun nyt sivun kautta joko istumaan tai maahan. Ajattelin aluksi opettaa sen aluksi vain maahanmenolla, mutta toisaalta Emppu kuuntelee paremmin käskyä eikä rupea itse ennakoimaan kun odotus maassa / istualtaan on satunnaista. Tänään istuttiin 40 sekuntia ennen luvan saamista, hieno suoritus :). Pitää tehdä satunnaiskestotaulukko missä on myös maahanmenot ja istumiset satunnaisesti - koira ei osaa ennakoida mistä ja kuinka pitkästä suorituksesta se saa aina milläkin kerralla luvan syödä ruokansa.