Kirjatenttiin luku on sujunut rattoisasti täällä Kouvolassa koiria välillä kouluttelemalla :). Otin koulutusprojektiksi "back to the basics" ja opetin Ompulle ja Empulle ehdollistumista, luopumista sekä lopulta kosketuskeppiä. Oli ihan hyvä varmistella että Emppukin on ehdollistunut naksun ääneen eikä esimerkiksi johonkin tekemääni liikkeeseen joka tapahtuu ennen naksausta. Kaikki harjoitukset menivät molemmilla koirilla hyvin.

Nyt olen opettanut perusasentoa. Omppua koitin kokeeksi sheipata perusasentoon, nyt kriteerinä on että Omppu on vasemmalla puolella ja peppu on tietyllä etäisyydellä vasemmasta puolesta. Emppua taas opetin aika paljon houkuttelua käyttäen. Naksuleirillä ohjeistettiin että houkuttelun käyttö on sallittua, mutta se on jätettävä pois hyvin aikaisessa vaiheessa jotta siitä ei tulisi osa suoritusta... Nyt täytyy laittaa mietintämyssy päähän miten saisin houkuttelun pois vai pitäisikö ruveta sheippaamaan Emppuakin...

Kysymyksiä on tullut myös mieleen itse perusasennosta. Missäköhän perusasennon on tarkalleen oltava? Olen tehnyt nyt niin että Empun etutassut ovat about samalla linjalla mun varpaiden kanssa, kuulostaako ookoolta?

Seuraatakin ollaan harjoiteltu lenkeillä. Menee ihan hyvin lyhyitä matkoja, Empulla on tosin seuraassa välillä jokin kummallinen matalana oleva asento (valmiina istumaan) jota en ole itse huomannut (Anna kertoi onneksi asiasta.).