Kuten huomaatte olen hyvässä koirankoulutusmotivaatiossa (=pitäis korjata ärrrrsyttäviä pikkuvirheitä kandista kuten erottele käytätkö sanaa "lisääntyä" ja "kasvaa" oikeassa kohdassa... Siiish eiks se ny oo iha sama! No niin ja siihen koirailuun...)

Kirke osaa jo kosketuskepin. Hassua kouluttaa sitä sillä sen liikkeet on niin paljon hitaammat kuin Empulla (Mikä on luonnollista isommille koirille.), antaa enemmän aikaa miettiä missä kohtaa naksauttaa. On muuten ihanaa tajuta että oma koira on jo aikasta aikuinen. Kirkellä kävi vahinko aamulla mun eteisen matolle (oma moka, ois pitäny muistaa että puolivuotias pentu ei jaksa välttis oottaa nii kauaa uloslähtöä kuin Emppu) sekä eilen mun makuupussin päälle. Onneks makuupussi oli vanha ja se oli helppo pestä.. Empulle naksuttelin top sanaa niin että pyysin aluksi yhden sarjan pelkkää toppia (=seiso), sen jälkeen laitoin sen istumaan ja pyysin top (heti kun peppu nousi naks) ja kolmannen sarjan niin että pyysin sen maahan ja sanoin top. Aluksi Emppu tarjosi top sanan jälkeen yhden askeleen peruutusta (olen varmaan vahvistanut liikesarjaa liike + seisominen) mutta toistelin top sanaa kunnes liikettä ei enää tapahtunut ja palkitsin heti sen jälkeen. Maasta seisomaannousu sujui tosi nopeasti. Kiitoksia Riikalle maahan + peruuta vinkistä. Opetin Empulle meinaa liikesarjan maahan + peruuta, minkä seurauksena ylösnousu tapahtuu hyvin nopeasti. Nyt sitten opetin liikesarjan maahan + seiso ja nopea liike ylös jäi, naksu vaan tuli aikaisemmin kuin maahan + peruuta liikkeessä.

Tarkoitukseni oli muuten tänään korjata noita linkkejä mutta puolet niistä johtaa nyt näköjään Kaislan blogiin.. Hermo menee grrrr, ehkä korjaan asian täs joku kerta..

Ainii se joo piti vielä Eilalle kertoa mainintana että Cooperin testejä ei paljon keskiviikkona tarvita.. Juoksin tänään aikamoista vauhtia info-keskukselta kämpille kun tajusin etten ollut laittanut kahvinkeitintä pois päältä! No olihan se sitten loppujen lopuksi off-tilassa mutta kyllä adrenaliinit laitto vipinää kinttuihin. Eilen meinaa soitteli radioon yks ukkeli joka kertoi toimittajille että talo palo kun kahvinkeitin jäi päälle. Toimittajat oli hiukka hiljasina ja koitti löytää lohdutuksen sanaa kysymällä että no onneks vakuutukset oli varmaan kunnossa. Ei kuulemma ollu, eikä yöpaikkaakaan ole miespololla muuta kuin naapurin nurkissa. Huh, onneksi en ole radiotoimittaja - ois aikasta hankalaa sanoa mitään lohduttavaa tossa tilanteessa. Mut joo, ei palanu talo ja koirat oli hengissä - hyvä juttu. Nyt taas kouluhommiin...