Tässä tulee ensimmäisen virallisen tokokisan tulokset:

pisteet kerroin pistemäärä
Luoksepäästävyys 0 1 0
Paikalla makaaminen 10 3 30
Seuraaminen kytkettynä 8 2 16
Seuraaminen taluttimetta 9 4 36
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10 2 20
Luoksetulo 8 3 24
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9 2 18
Estehyppy 0 2 0
Kokonaisvaikutus 7 1 7
summa 151

Täytyy myöntää etten kyllä hirveästi nauttinut kisailusta, tunnelma oli paljon kireämpi kuin mölleissä. Luoksepäästävyys meni nollille, sitä on harjoiteltava ensi kisoja varten ettei tuomarille haukkuminen vahvistu. Muuta en varmaan harjoittelekaan ensi kisoihin (3.11), liikkeet menevät nimittäin suurinpiirtein putkeen. Estehyppy meni nollille sillä Emppu pelkäsi esteen alla olevaa mattoa - yllättävä häiriötekijä. Tähänastiset esteet ovat olleet ulkokentillä, joten tuollainen matto oli varsin kummallinen - varsinkin kun siinä oli kauheasti koirahajuja. Harjoiteltiin hyppyä kisojen jälkeen, meni mattoon totutuksen jälkeen ok.

Sirunumeron tunnistus ja juoksutarkastus olivat Empulle aika kovia juttuja. Tunnelmaa latisti myös sirutunnistajan ymmärtämättömyys ("Ette pääse kehään ellei sirunumeroa saada otettua"), onneksi paikalta löytyi myös kiva tyttö joka ohjasi miten Emppu kannattaa pitää sirutunnisteen oton ajaksi niin ettei se saa paniikkia. Musta on hienoa että tuollaisissa tilanteissa neuvotaan tuomitsemisen sijaan!

Paikallamakaaminen ja makaaminen seuraamisesta menivät erinomaisesti! Emppu oli paikallaanolossa myös hyvässä vireessä, ei ruvennut lepäilemään vaan seuraili tilannetta skarpin näkösesti. Seuraamisessa oli hankala kuulla mitä tuomari sanoi - täytyy sanoa ens kerralla että puhuvat selvempää puolikuurolle omistajalle. Onneksi meni ihan ok hyvin, tielletullut öljytahra häiritsi kytkettynä seuraamista. Luoksetulossa pisteet vähenivät, sillä Emppu jäi odottamaan maahan istumisen sijaan. Liikkeestä seisomisessa en muista mikä vähensi pisteen. Hyvä tulos kumminkin, ja tosi hyvä etteivät liikkeestä seisomiset ja maahanmenot menneet sekaisin!

Olen ihan tyytyväinen tulokseen, mutta toivottavasti ensi kisoissa ois itellä parempi fiilis. Taidan tosissaan käydä vielä 3.11 noissa virallisissa, mutta sen jälkeen pidetään kyllä taukoa 22.4 asti (kisat Oulunkylässä HKI), ehtii treenaamaan luoksepäästävyydenkin perusteellisemmin... Ja käydä ehkä joissain mölleissä, ne on niin paljon hauskempia :)..

Kuvien copyright Essillä, joka oli meidän erinomainen chearleader! :)

 

1006909.jpg

Kahden minuutin paikallaanmakuu erinomaisessa asennossa ja vireessä :). Oli hauska huomata että Empun häntä heilui koko odottamisen ajan, ja viuhui tiheämpään kun kävelin takaisin.

1006912.jpg

Seuraamista, Emppu näyttää mallikkaalta, emäntä enemmän hiilihangolta ;D.