Mä voin sanoa nyt rehellisesti olevani BB fani.. :) Olin nimittäin kuuntelemassa eilen Bob Baileyn luentoa Heurekassa, valitettavasti vain viimeisen tunnin ajan sillä työpalaveri Turussa kesti luultua myöhempään. Ei muuta kun nasta laudassa Heurekaan, onneksi ehdin kuulemaan luentoa kohtuullisen hetken verran..
Asia oli paljon kertausta kanakurssilta, mutta joistakin asioista kuten "keep going signal":sta tuli hieman uutta asiaa. Eläimille opetettiin tietty ääni kertomaan että nyt suoraan eteenpäin menemällä voit saada palkinnon. Valmiiksi koulutettua eläintä pystyi siis ohjailemaan tällä äänimerkillä, odotettiin vaan että eläin katsoi oikeaan suuntaan jonka jälkeen eläimelle annettiin signaali. Lisäksi Bailey kertoi monista muista mielenkiintoisista vaiheistaan työssään. Hän korosti perusteiden tärkeyttä eläinten koulutuksessa, ja kehoitti sheippaamaan ainakin yhden uuden käyttäytymisen kuukaudessa taitojen ylläpitämiseksi/kehittämiseksi. Innostuin tästä neuvosta ja sheippailinkin Emppua hieman kävelemään lelukorin ympäri.

Kiitoksia muuten Hetalle ja Anulle jotka hoitivat Emppua eilen iltapäivällä ja illalla, mikä mahdollisti Baileyn luennolle osallistumisen.