Tavattiin Tiina Liljan kanssa Ruosilankuja 2:n kentällä kello 21. Pidetään keskiviikon ja paikkaa ja aikaa nyt vakiona kesän aikana, ja yritetään mainostaa sitä muillekin naksahtaneille. Hyvä kuitenkin että ryhmä pysyy kohtuu pienenä, niin jokaisen koulutukseen voi keskittyä kunnolla. Liljalla oli koirat juoksussa, joten hän oli mukana koulutustarkkailijana:). Tein Empun kanssa luoksetulosta pysähtymistä, ja mietittiin mitä tehdään seuraavalla kerralla tehtäisiin.

Molemmilla on ollut ongelmia kontaktin ylläpidossa seuraamisessa, joten ajateltiin keston lisäystä kontaktiin epäsäännöllisellä keston lisäyksellä. Saimme kanakurssilta kestonlisäystaulukon, jota voisi hyvin käyttää asiassa. (Voihan sitä itsekin tuollaisen rakentaa, mutta tulee varmemmin käytettyä jo hyväksi todettua taulukkoa) Oma ehdotukseni koulutukseen olisi, että toinen seurauttaa koiraa ja toinen kertoo mikä luku on taulukossa menossa. Sen jälkeen seurauttaja odottaa että koira pysyy kontaktissa tuon tietyn askelmäärän ja palkitsee sen jälkeen. Koiran pitää onnistua 80 %:sti, muuten askelmäärää on vähennettävä. Alussa voi antaa palkinnon vain kontaktista ilman askelia, sen jälkeen 1 ja 2 kaksi askelta vuorotellen, sen jälkeen epäsäännöllisesti askelmäärää nostaen ja laskien.. Nyt pitäis löytää se taulukko jostain, paperia on liikaa.. :D Olipas kiva naksahdella pitkästä aikaa, ensi keskiviikkoon taas! :)

p.s. Perjantaina mennään käymään harjoitustokokisoissa Espoossa, kuulostaa erinomaiselta, sillä koiraa saa palkita oman harkinnan mukaan, lisää tällaisia! :).

p.p.s. Emppu kyttäämässä "poliisina" kun Omppu sai huomiota (hoitovuorossa Kennelmäessä :))

1242901088_img-d41d8cd98f00b204e9800998e