Voiko tämä olla totta... Lenkki oli kohtuullisen rauhallinen :D !! No tokihan me haukuttiin muttei ehkä niin niiin NIIN paljon :).

Olen tehnyt pari haukkuhavaintoa:  Haukkumista tapahtuu enemmän lenkin alussa kuin lopussa ja haukkumista tapahtuu herkemmin opiskelija-asuntoni pihapiirissä kuin "vierailla mailla". Lisäksi haukkuminen riippuu ihan mielentilasta, oletettavasti väsyneempänä ollaan hiljempaa.

Joo pyöräilijät alkaa olla jo aika "peace of cake", ne menevät ohi niin nopeasti ettei tarvita kuin yksi nami, joistain pyöristä selvittiin jo pelkällä lepertämisellä! Vastaantuleville ihmisille haukkuminen riippuu paljon etäisyydestä ja paikasta, "lehmälenkillä" niistä selvittiin nameilla vaikka tulivatkin kohtuullisen läheltä, latokylän parkkipaikalla niiden haukkuminen oli kuitenkin herkemmässä. Mutta pikkuhiljaa, kiva että haukkumisen suhteen on vihdoinkin kehityshavaintoja! Kyllä siedätys on tie onneen.. :D

Emppu raukalle tuli tänään  koira pelästys.. Mentiin koetilan ohi, siellähän on usein vapaana kulkeva navettakoira. En sitten havainnut koiraa ennen kuin se oli Empun takana. Käskin Empun äkkiä luokse ja sain sen syliin ennen kuin koira ehti tutustua siihen. Emppu rupesi räkyttämään sylissä kuin viimeistä päivää... Koira vaikutti kyllä kiltiltä eikä se varmastikaan olisi mitään tehnyt, mutta noin epävarman pennun kanssa on varmastikin hyvä vakuuttaa sille että yhteisillä lenkeillä minä puolustan sitä eivätkä vieraat koirat pääse sen luokse. Tuikun kirjassa suositeltiin tätä, ja mielestäni se vaikutti järkevältä periaatteelta. Tokihan syliin ottamisella voi olla riskinsä jos irtonainen koira on oikeasti vaarallinen. Onneksi Suomessa nyt ei ainakaan villikoiria liiku, joten eiköhän se riski ole kuitenkin aika pieni.

Kiitos muuten ESSI JA OSSI monista kommenteista!!! Lähetä kuvia niin laitan teistä liitteen blogiin :).