CTC-Finlandin järjestämä naksutinkoulutusleiri järjestettiin taas Punkalaitumella, ja oltiin siellä jälleen kerran mukana.

Leirin teema oli sheippaus. Tehtävänä oli 5 sekuntin paikallaanolo alustalla joka oli parin metrin päässä kouluttajasta. Saatiin tehtävä suoritettua jo ensimmäisen päivän aikana, joten sunnuntaina harjoiteltiin seinänkulman kosketusta. Tavoitteena oli 5 sekunnin kesto myös kulman kosketuksesta, mutta keston lisäämiseen ei ihan päästy. Saatiin kuitenkin 17 vahvistetta viimeisen treeniminuutin aikana, joten ainakin kosketustoiminta kulmaan saatiin hyvin aikaiseksi. Olen aikaisemmin sheipannut kirsun kosketuksen keston käteen, ja se on "koske"-käskyn alla, jolloin Emppu laittaa kirsun kämmentä vasten ja odottaa. Jos olisi harjoiteltu temppua tempun takia eikä sheippaustaitoja parantamiseksi, olisin pyytänyt Emppua koskemaan käteen ja siirtänyt toiminnon sitten vähitellen seinänkulmaan.. Koitin pari (ihan vaan pari) "koske" harjoitusta treenikertojen välissä, jotta kesto voisi yleistyä myös seinään - ei onnistunut. Onneksi Asko ja Henkka ei  ehkä lue tätä blogia, ne saattaisi syyttää mua huijausyrityksestä ;D.

Tommy korosti luennoilla asiaa, johon en ole kovin paljon tähän asti kiinnittänyt huomiota. Tämä asia oli namin arvottaminen käytännön elämässä. Usein tulee annettua koiralle namia sen takia että se tarjoaa jotain jo opetettua asiaa, esimerkiksi sivulletuloa. Jos palkinto annetaan kuitenkin tarjotusta asiasta ilman käskyä, alenee käskyn arvo. Miksi tehdä pyydetty käsketty liike käskyn jälkeen, jos namin saa tarjoamalla silloin kun aika on koiralle itselleen sopiva? Hyvä ja huomionarvoinen juttu.
Usein tulee palkattua Emppua luoksetulosta, vaikka en ole pyytänyt luoksetuloa. Jatkossa pitää paremmin tarkkailla sitä, että palkinto tulee vain niistä luoksetuloista, jotka olen itse pyytänyt.

Tiinan demokoira, joka esitteli meille sheippausta, luopumista ja muita hyödyllisiä asioita.

1401260.jpg

Emppu ja palkka kulman kosketuksesta.

1401268.jpg