Kävimme tänään Lahdessa virallisissa AVO tokokisoissa.  Sää oli kuuma, eikä Emppu oikein ole skarppina siinä säässä. Varsinkin sivulletulossa oli ongelmia, joten siinä tarvitaan lisää yleistystä kuumalle säälle.

Tämän tokokisan tuomari Markku Mäntylä saa kyllä omasta puolestani huonot arvostelut. Hän nimittäin antoi hyvin suoraan sanottuna keittiöetologialta kuulostavaa negatiivista palautetta kisojen viimeisille kaikkien kuullen tietämättä lainkaan minun tai koirani taustoista. Mielestäni tuollaiset kommentit voidaan säästää kahdenkeskiseen keskusteluun, sillä ne loukkaavat vaikka ottaisikin kisan hieman kevyemmin ja vähentävät motivaatiota kisaamiseen. Lisäksi palautteen vastaanottajalla ei ole ollut aikaa valmistautua vasta-argumenttiin. Lisäksi kysyisin kumpi on parempi, että tekee hieman virheitä tottelevaisuudessa vai että harrastaa tottelevaisuutta laisinkaan? Dont be afraid of misstakes, sanoo clicker training, voisiko se kertoa samalla millä tuollaisia Markku Mäntylöitä heitetään. ;)

Paikallaantulosta tuli kymppi ja seuraamisesta maahan- ja seisomaanjäännistä sekä estehypystä tuli myös hyvät pisteet. (Mielestäni seuraamisesta maahanmeno ei olisi ansainnut kymppiä sillä maahanmeno oli hyvin hidas, liekö kuuma sää syynä). Mielestäni kuitenkin hyvät pisteet harjoitusmäärään ja säähän suhteutettuna :).

 

11.7 AVO virallinen kerroin
Paikalla makaaminen 10 3 30
Seuraaminen taluttimetta 5 2 10
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10 2 20
Luoksetulo 0 3 0
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9 2 18
Noutaminen 7,5 2 15
Kauko-ohjaus 0 3 0
Estehyppy 9 2 18
Kokonaisvaikutus 7 1 7
Yht. 118