Emäntä koittaa nyt koulutella itseään. (Sitähän tämä koirankoulutus juuri on ;)) Olen meinaa hyvin usein (lue: aina) unohtanut käskystä vapauttamisen.
. Laitoin vähän uutta strategiaa likoon seuraamiseen ja ohituksiin lenkeillä. Pyydän Emppua seuraamaan vasemmalle "täällä" käskyllä (jos ohittava koira on oikealla) tai oikealle "oik" käskyllä (joka muuten pitäis opettaa kunnolla, tähän asti olen houkutellut Empun oikealle). Annan palkinnon juuri kun koira on lähimmillään (houkutus haukkumiseen suurin) ja pyydän sen jälkeen heti uudestaan seuraamista. Jos Emppu haluaa jo lähteä omille teilleen pidän hihnaa lyhyellä niin että mikään muu ei tunnu kovin palkitsevalta (Ei pääse häärimään ja haistelemaan). Kun seuraaminen menee taas ok palkitsen ja vapautan "vapaa" sanalla. Uusi sääntö siis seuraamiseen ulkona on että palkinnon jälkeen seuraa siis jälleen sama tehtävä kunnes annetaan vapautus. Nyt vapautuskin voi toimia palkintona, jos "muu maailma" tuntuu houkuttelevammalta kuin suoritettava tehtävä. Ohituksissa näkyy muuten kyllä edistymistä, mentiin parin koiran ohi ilman että haukuttiin yhtään! Huomasin kyllä Empusta että se oli niillä rajoilla, mutta onneksi haukkumista ei tapahtunut kuin yhden koiran kohdalla.

Kyllä on muuten ihanaa, että on dogsitteri. Tanja on käynyt taas joka työpäivä Empun kanssa lenkillä, ja rauhallisesti ja hyvin on kuulemma mennyt.: ) Parasta siinä on että Emppu on töiden jälkeen rauhallisempi ja emäntä saa syödä rauhassa ennen kuin lähdetään lenkille.. (Emäntä kouluttajana ja alhainen verensokeri ovat erittäin huono yhdistelmä.) Nyt emäntä lähtee viikonlopuksi Lontooseen joten Emppu lähtee Ompun seuraksi Lahteen. Missataan taaas perjantain TOKO1... Voi eii... No päästäänpähän viimeiselle kerralle ens kerralla. Pitäis miettiä joitain tulevia kursseja mihin menis. Eräs naksukurssi järjestetään huhtikuussa, lisäksi olen miettinyt mm. eläinakatemian tokoa tai rakkaiden haukkujen "räyhäämättä hihnassa" kurssia. Täytys käydä surffaamassa.. Toukokuussa on taas yksi naksutinkoulutusviikonloppu, jee :).