Oltiin viikonloppu Lahdessa, ja treenailuakin tuli harrastettua taas tyypilliseen tapaan.
Olen opettanut sekä Empulle että Ompulle (seuraavan viikon minulla hoidossa) korin kiertämistä. Lopullinen tavoite olisi korin kiertäminen kaksi kertaa mutta tämän kriteerin saavuttaminen on osoittautunut luultua hankalemmaksi. Olen saanut molemmat koirat hyvin naksutettua yhden kierroksen tekoon, mutta lisäys kahteen kierrokseen tuntuu jo hankalammalta. Emppu nimittäin pysähtyy usein kohdassa jossa näkee minun kasvoni, ja kriteerini on että kierros pitää tehdä liikkeessä. En tiedä pitäisikö lisätä kierroskriteeriä epäsäännöllisesti (ajan lisääminen eli satunnaisesti kiertoaikaa lisää), vai pitää kriteeri vakiona ( esim. puoli kierrosta, koko kierros, puolitoista kierrosta, kaksi kierrosta) Harjoitusta harjoitusta ja mietintää, hyvää tosissaan treenata tuota sheippausta vähän "turhemmillakin" tempuilla.

Baileyn luennolla mainittiin liikkuvien objektien käytöstä liikkeiden häiriötekijätreenissä. Käytin tätä tietoa hyväkseni ja lisäsin häiriötekijöitä maahanmenoon niin, että laitoin Empun maahan ja heittelin leikkipalloa eri suuntiin (En kuitenkaan liian lähelleä koiraa). Lisäksi Essi kiersi Emppua palloa potkien kun se oli maassa, hyvin näytti menevän.

Pitäisi vielä harjoitella ainakin estettä ulkona ja luoksepäästävyyttä lisää ennen lauantain möllejä. Katsotaan mites menee :).