Viime aikoina ollaan keskitytty juoksutarkastustreeniin. Vaiheet ovat ne, jotka olenkin jo aiemmin maininnut, eli olen rakentanut pitkäkestoisen kosketuksen kuonolla käteen johon liitetään häiriöitä (vieras ihminen koskee). Etenin asian kanssa vaiheittain, ensin minä kosketin Emppua kun se koski käteeni ja palkitsin jos se jatkoi koskemista, sitten tuttu ihminen (Antti, täänk juu!) rapsutteli kun Emppu koski käteeni ja sitten Annan kaverit (vieraita) koskivat taas kun Emppu koski käteeni. Eilen treenattiin asiaa myös ulkotiloissa Liisa Tikan tokokurssilla (www.masseter.fi). Liisa koski Emppua aluksi, ja homma rupesi sujumaan hyvin. Kun vaikeusastetta lisättiin vielä niin että Liisa otti käteensä nenäliinan, Emppu tuli jälleen hyvin epäluuloiseksi, mutta tajusi homman nopeasti ja oli parin toiston jälkeen lähes lunkki!

Paikallaanmakaamista ilman katsekontaktia ollaan treenattu ennen ruuan antamista. Jääkaapin ovessa on satunnaislukutaulukko, joka pitenee vaiheittain kuuteen minuuttiin, mikä on tavoite ennen kisoja. (Silloin 3 minuuttia voi onnistua häiriöisessä ympäristössä, ainakin toivotaan näin). Nyt ollaan keskimäärin 3 minuutin kestossa ja hyvin menee. Testattiin myös 3 minuutin paikallaanoloa ilman näköyhteyttä Tikan kurssilla, ja se onnistui. Ei pidä kuitenkaan ahnehtia, joten yritän vahvistaa myös lyhyitä paikallaanoloja jotta "skarppeus" säilyisi koko paikallaanolon ajan. (Vaarana voi olla, että koira haahuilee makuullaan 3 minuuttia ja skarppaa vasta lopussa koska tietää että palkinto tulee aina vasta sen ajan jälkeen.)

Liisa Tikan kurssi loppui eilen, kiitos kivasta kurssista Liisalle! Lauantaina aloitamme HSKP:n kisaavien tokoryhmässä Konalan koulutushallissa. Myös keskiviikkoisin on kurssilaisilla sirkuskentällä mahdollisuus vapaaharjoitteluvuoroihin, mikä on tosi kiva juttu.. Tulee aktiivinen tokosyksy :).