Suutarin lapsilla ei ole kenkiä.. En ole vieläkään laskenut Empun ravinteidensaantia vaikka luulin tekeväni sen ensi tilassa, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan :). Nyt on ehkä hyvä aika varmistella sillä kalsiumin oikea saanti on tärkeää luun ossifikaation kannalta (Opin ton hienon sanan tänään Rivan omistaja Ninalta joka opiskelee eläinlääkäriksi, en oo oikeesti noin viisas :D). Ei kun hommiin..

Empun paino 6 kg
Päivittäinen energiantarve: (7-10 kk ) 0.49 * 6 kg (Meyer & Zentek, 1998) = 2.9 MJ ME/vrk

Skääg, tämä homma on vähän monimutkaisempaa kuin luulin. Huomasin tossa että käyttämäni kuivaruoka Nutro choice adult maintenance mini on aika alarajoilla kalsium/fosfori suhteessa. (Ca:P suhde 1.1, koirien suositus 1.2-2.0 - parempi liikaa kuin liian vähän) Minähän aattelin että raejuuston anto kompensoisi tuota kalsiumin saantia.. Mitä vielä, raejuustohan sisältää fosforia kaksinkertaisesti kalsiumiin nähden ( linkki lähteeseen ), voe voe. Fosfori nimittäin inhiboi kalsiumin imeytymistä, mitenköhän tuon asian sais korjatuksi.. Hmmm : /..
Pedigree junior lammas riisi näytti sisältävän paremman kalsium fosfori suhde (1.5). Pedigree adult ruuassa ei edes ilmoitus kalsiumin ja fosforin määrästä.

No niin, ehkäpä siis vaihdan ruokamerkkiä näin ensihätään Pedigree junioriin ja jätän raejuuston syöttelyn pois. Olipas hyvä että tuli nyt vihdoin tääkin asia tarkistettua, seuraavaksi eläinkauppaan valitsemaan joku paremmin kalsiumin tarvetta vastaava kuivamuona.