Heip,
tänään toko treenailtiin Reetan ja Kipinän kanssa. Päästiin meinaas varapaikalta möllitokokisoihin 10. päivä täällä Helsinkiin, tais tulla vähän treenipaineita.

Maahanmeno ja siinä odotus meni Empulla tosi hyvin. Tehtiin pari minuutin sessiota, pitänee nostaa äkkiä korkeammaksi että tokokisoissa tämä liike olisi suht varma. Naksuleirillä mainittiin tuplasääntö, jos tokokisoissa aika on 2 minuuttia pitäisi treeni tehdä vähemmillä häiriötekijöillä neljään minuuttiiin, kuulostaa niiin piiiiiiiiiitkältä... Ehkä voisin tehdä taas satunnaislukutaulukon ruokakupin viereen ja yrittää saada ajan nostettua ainakin kotona neljään minuuttiin.

Este meni hyvin käskystä. Seiso eli top ei ole vielä siinä kuosissa että sitä voisi etäisyydellä ja häiriöllä käyttäää, toivon mukaan saadaan "jotenkuten" kuntoon ennen kisoja. Saatiin Henkan kurssilla onneksi apuja asiaan, olin naksautellut vähän omiani joten Emppu luuli käskyä Top istumiseksi. (Olin naksautellut meinaa välillä kun takajalat menee hieman koukkuun - silloin palkkasin istumaanmenosta.) Testasin myös käskyä niin että pyysin välillä Emppua istumaan ja naksautin siitä (ettei lopettaisi istumaanmenoa käskystä), mikä oli VÄÄRIN sillä yhtä asiaa pitää opettaa kerrallaan. Joo se asia ei ollut kääntynyt näköjään ihan kokonaan aivoissa :D. Kiitos vaan Henkalle vinkeistä. Yritän opetella top käskyä monta kertaa pieniä sessioita. Nyt yritän vaihdella asentoja jotta seisomista ei tapahtuisi aina samassa paikassa minuun nähden. Ennen sessiota pyydän Empun istumaan tai maahan mutten palkkaa siitä, vaan sen liikkeen palkkana on että koulutussessio voi alkaa. Lisäsin nyt top käskyn pientä häiriötä niin että nostelen polvia ja koitan saada Empun silti seisomaan.

Peili on muuten tosi kuningaskeksintö. Ollaan treenattu top käskyä sen avulla. Ei tule katsottua koiraa ja opetettua huulenliikkeitä tai muita liikkeitä. Liike tulee paremmin yleistettyä.

Huomasin tokoillessa että meitin sivu käsky on aika huonossa kuosissa. Emppu tulee usein väärään kohtaan, ja oikea tassu jää usein ylös. Käsky ei muutenkaan ole kovin voimakas. Treenailen nyt sivua vähän myös peilin edessä. Peilistä näkee kätevästi milloin oikea tassu on alhaalla ja miltä kokonaisuus näyttää. Voisin lisätä sivuun myös kestoa epäsäännöllisellä aikataululla. (Jos jaksan ja kerkiän ;))

Lähdetään viikonloppun helluntailomalle Kuopioon Ylvan luo :), hyvää viikonloppua kaikille!