Emäntä on hieman ollut väsynyt tokoharrasteluun viime aikoina - johtuen osaltaan siitä että kurssille ei ole päässyt paikan päälle juoksujen takia. Mutta, nyt vihdoin viimein päätettiin hiukka aloittaa hyötyharrastuksella. Kysyin Empulta, kumpaa treenataan tänään, tokoa ja kanttarellin etsintää.. Jälkimmäinen sai aikaan paljon enemmän hännänheilutuksia ja jopa haukahduksen - mahtaa olla hauska sana ;).

Laitoin kanttarellin pilttipurkkiin, jossa on reikiä kannessa. Eka treeni meni pieleen, kuten hyvin tavallista - en ollut suunnitellut asiaa tarpeeksi. :D. Emppu rupesi pureskelemaan purkkia kun ei saanut heti naksua (En oikein itsekään tiennyt mitä olin vahvistamassa :D). Tokalla treenillä sitten menestyttiin paremmin. Annoin Empun ensin haistella purkkia ja palkinnoksi haistelusta annoin käskyn istu -> siitä sitten naksu. Siirsin purkin paikkaa, kun Emppu taas haisteli annoin käskyn istu ja palkinto jne. Istumisen on tarkoitus toimia ilmaisuna.

Kun tämä sujui jätin käskyn välistä ja odotin että Emppu istuu automaattisesti purkkia haisteltuaan. (siitä naksu+banu). Opetin siis liikesarjan haista kanttarellipurkkia ja istu, niin saat palkinnon. Sitten siirtelin purkkia paikasta toiseen eri puolella huonetta ja Emppu tuhisi innokkaana purkin perässä.

Tänään ajattelin ottaa kanttarellin pois purkista johonkin muuhun astiaan, jotta purkin haju ei toimi merkkinä. Tästä jatketaan harjoituksia samalla tavalla.