Emäntä on miettinyt OMAA koulutustaan koiran koulutuksen säännöllisyyden parantamiseksi. :) Nyt passiivista aikaa on pitkän aikaa pienin "innostusrypäksin", minkä jälkeen koulutusinto laskee taas kunnes nousee taas hurauksittain. Olenkin ottanut käyttöön viimeisen viikon aikana ns. "Lihapullalenkkisäännön" :D.

"Lihapullalenkkisääntö" tarkoittaa sitä, että otan jokaiselle aamu- ja iltapäivälenkille mukaan yhden, huom VAIN YHDEN valmislihapullan. (Näitä laatutavaroita kaupasta jota saa eurolla paketti). Tästä lihapullasta saa hyvin pilkottua sormin n. 6-8 palaa, joiden avulla tehdään lenkillä erinäisiä tokoliikkeitä. Laiskana aamuna voi pilkkoa isompia palasia ja antaa palkinnon pienemmästä suorituksesta - epäsäännöllisyys on koiran koulutuksessa joskus jopa hyväksi, sillä se lisää ennakoimattomuutta. YKSI lihapulla varmistaa sen, ettei koulutussessio veny liian pitkäksi ja koulutus ei ehdi lässähtämään. Monta kertaa olen meinannut ottaa useammankin lihapullan, mutta torunut sitten itseäni että eipäs nyt ruveta liioittelemaan - muuten et jaksa ottaa ensi lenkille yhtäkään kun lässähtänyt koulutus jättää huonon "muiston"..

Mielestäni tää sääntö on kyllä toiminut hyvin, täytyypi patentoida "uudeksi koulutusmetodiksi".. (Jospa pääsin vaikka pitämään "guruluentoa" aiheesta ;D).

Muuten ruokinnasta - olen syöttänyt ihan tavallista lihaisaa nappulaa (Jahti&Vahti tai HauHau champion kanariisi). Vähän olen lisännyt kyllä lohiöljyä valmisruokaan, sen syöttö ei varmasti ole pahaksi. (Omega-rasvahappojen hyvä vaikutus turkkiin ja aivonystyröille:))