Käytiin ensimmäisellä Agility -tunnilla viime perjantaina. Oli kyllä aika.. haastavaa, haukuttiin ihan messevästi. Emännällä taisi hiukka mennä hermo väsymyksen johdosta, ja lopettelin hiukka aikaisemmin. Tehtiin pujottelua sheippaamalla, alkoi sujumaan ihan kivasti (tarjosi jo välistä menoa), yritin palkata aina liikkeessä ja heittää namin oikean suuntaan niin että liike jatkui myös naksauksen jälkeen. Aika haastava sheippaustehtävä.

Putkeen menokin opeteltiin. Emäntä ryömi putkeen ja pyysi sieltä Emppu luokseen. Vauhdilla tultiinkin, piti ryömiä äkkiä pois ja pehva jäi putkeen kiinni. Sen jälkeen putkeen meno tuntui todella helpolta, huomasi että sitä oltiin opeteltu ennenkin (Anna ollut Empun kanssa joillakin Agi-tunneilla). A-esteessä Emppu on kyllä aikamoinen, meni aikamoisella vauhdilla ja rohkiasti! Kyl meistä Agi-koirakko tulee :).

Sain tänään kannustavaa kommenttia haukkumisesta. Olen opettanut nyt lenkeillä haukkumattomuutta ensisijaisesti toistuvalla "Istu" komennolla ja sitä seuraavalla palkkiolla vaikeissa paikoissa, kuten ohitustilanteissa, alkulenkeissä jne. Kieltoa olen käyttänyt vasta toissijaisesti, mutta sitäkin olen käyttänyt. Kamuni Virva oli käymässä ja kommentoi että haukkuminen oli vähentynyt huomattavasti! Ihanaa että sain tuollaista kommenttia, välillä tuo räksytys ottaa niin päähän että jokainen kannustava sana on kuin kultaa. Tsemppiä muillekin haukkuvien koirien omistajille!

Jei Emppu, ei susta ikinä hiljasta tule mutta ehkä hiukka hermoja säästävämpi koira kuitenkin :).