Naksuleiri tuli ja meni taas hauskoissa ja opettavaisissa merkeissä. :)
Leiri oli jaettu "veteraanien" ja aloittelijoiden ryhmään. Aloittelijat harjoittelivat luopumista, kosketuskepin sekä alustan käyttöä ja me kokeneemmat opetimme käyttäytymisketjua. Käyttäytymisketjuna oli kosketuskepin koskeminen ja sen jälkeen alustalle meno. Saattaa kuulostaa helpommalta kuin olikaan, pasmat olivat sekaisin kaikkien apuvälineiden keskellä. Aloitin liikesarjan kertaamalla alustan merkitystä, kosketuskeppi on ennaltaan jo hyvin vahva. Seuraavalla jaksolla laitoin kosketuskepin vaaputtimen päähän ja kun Emppu koski sitä annoin "palkinnoksi" alustan johon Emppu astui ja sai naksun ja namin. Joo EI TODELLAKAAN helppoa, ensinnäkin opetin Empun pelkäämään vaaputinta tiputtamalla sen vahingossa lattialle. Onneksi asia saatiin äkkiä korjattua kosketuskeppiharjoituksella ja siirtämällä kosketuskeppi pikkuhiljaa vaaputtimeen. Toisekseenkin oli todella vaikeaa olla naksauttamatta kun Emppu koski kosketuskeppiä (kosketuksestahan piti olla seurauksena vain alustan esiintulo), sillä naksautus näyttää siinä tilanteessa olevan jo oman peukalon lihasmuistissa. Lopullinen tavoite oli että Emppu menisi automaattisesti kepille ja sen jälkeen alustalle niin että molemmat kohteet olisivat esille (alustaa ei tarvitsisi ottaa pois.). Yksi kierros onnistuttiinkin tässä aika hyvin, joten tavoite tuli saavutettua.

Tosi kiva leiri, tunnelma oli tosi jees :). Punkalaidun on tosi kiva paikka koiraleireille. Leirin tähti oli tilan minipossu, jota Emppu pääsi valitettavasti hieman traumatisoimaan... Mentiin nimittäin koira-aitaukseen Empun ja Dannyn kanssa, eikä huomattu että tilan minipossu oli myös makaamassa tuossa samaisessa aitauksessa. Emppuhan laittoi päälle aikamoisen älämölön, ja possuparka juoksi aitauksen ali räksyttävä Emppu perässään. Huh, siinä sai vähän aikaan huudella ja kokeilla milloin mitäkin keinoa saada Emppua luokse, ei toimineet luoksetulokäskyt, ei-sanat eikä poispäin juokseminen. Yleensä possu ei kuulemma välitä ärhäkistäkään koirista , mutta taitaa kuka tahansa haluta juosta jos Emppu tulee kiljumaan korvaan, sellaiset desibelit ei erityisemmin helli korvia. Raukka possu sai haavan selkäänsä aidan alittamisesta, toivotaan että se paranee pian..

Kuvia tulee varmaankin myöhemmin mukaan Henkalta ja Marilta. Mari oli myös mukana ekaa kertaa Dannyn kanssa. "Pikku-Dee" oppi hienosti luopumista, kosketuskeppiin koskemista ja alustaan astumista

Tässä kuvia liikesarjan opetuksesta (kuvien copyright Marilla)

Ensin kosketus keppiin ja sitten alustalle
964982.jpg


Jos Emppu meni alustalle ilman että koski keppiin alusta otettiin pois ja odotettiin että keppiin kosketus tapahtui josta sai palkinnoksi alustan (alustan poisotto olisi pitänyt tapahtua aikaisemmassa vaiheessa kuin tässä yrityksessä, Emppu on kipittänyt paikalle niin nopeasti että poisotto on hiukka myöhässä :D)
964984.jpg

Onnistuneesta suorituksesta saa namia, jees!
964986.jpg
.