Käytiin tänään tosi pitkällä lenkillä Viikin luontopoluilla, pitihän Emppu totuttaa emännän graduelikoihin elikä lehmiin. Kyllä haukuttiin mut ei ne nii kauheit ollukkaa..

Siedätystä harrastettiin lauantaimakkaralla. Lenkillä tuli traktoria, pyöräilijää, kävelysauvailijoita yms vastaan. Aina kun tuli joku vastaan emäntä yritti saada Empun huomion jollain komennolla esim istu, tänne.. Palkinnoksi tuli makkaraa. Emppu haukku kyllä kävelijöitä, mutta pyöräilijät jäivät usein haukkumatta, jeeeeee - hyvä alku! Mikäli joku asia jäi kokonaan haukkumatta emäntä tuli tosi iloseks ja kehuja sateli :). Ehkä joku päivä voidaan ohittaa myös kävelijät ilman haukkuja, ja sit joskus toiset koirat.. Ihmisiä räksyttävä lamppuharja lähinnä huvittaa, yksi lenkkeilijä haukkui takaisin.. Mä yritän vaan pitää pokkaa ja olla kun en huomaiskaa, välillä se on tosin aika hankalaa... :D

Treenailin lenkillä myös "nätisti" käskyä. Emppu ei vielä ymmärrä käskyn merkitystä mutta yritän liittää sitä pikkuhiljaa toimintoon. Käytin sitä kyllä pari kertaa hieman virheellisesti, kun Emppu oli tekemässä jotain muuta - pentuhan ei vielä sen merkitystä ymmärrä. Yritän siis välttää käskyn "höpöttämistä" ettei se muutu merkityksettömäksi, ja tehdä sitä vielä vain kun Emppu tarjoaa toimintoa.

Olen myös ajatellut "äp" sanan treenausta lenkillä. Esim jos Emppu on ryntäämässä jonkun vieraan luokse haukkuen, sanon äp ja jos se ei toimi pysäytän hihnasta + annan jonkin käskyn. Pitänee tosin hommata valjaat ettei pysäytys käy kaularangalle liian kovaksi.