Dogsitteri löytyi lähiseudulta. Enna aloitti viime maanantaina Empun kanssa Tiina Liljan pitämän ohituskurssin, joka sujui ensimmäisellä kerralla hyvin. Tekee oikein hyvää Emppulille saada vähän aktivaatiota pitkästä aikaa.

Ohitus on ikuisuusprojekti, johon tarvitaan aina lisäharjoitusta. Lenkillä olen ohitellut muita koiria parilla eri tyylillä. Yksi on se että sanon Empulle hyvissä ajoin "kato tännepäin" ja palkitsen heti kun katse kääntyy sekunnin sadasosaksi minuun. Välillä olen koittanut lisätä katseen kertoa - yksi sekunti, kaksi sekuntia, taas yksi sekunti, neljä sekuntia  jne riippuen siitä millä mielellä koira näyttää olevan.

Toinen tyyli ohitukseen on se, että pyydän Emppua istumaan toista koiraa lähellä ja palkitsen heti kun näin tapahtuu.

Ohituksen edistyminen on hidasta, johtuen ehkä siitä että koirat tulevat monissa tilanteissa kaupungissa hieman liian läheltä - kiihtymistila pääsee usein käyntiin vaikka "ääntä" ei välttämättä joka kerralla tulekaan. Oppimista toisille koirille haukkumiseen on myös tapahtunut paljon elämän aikana, siksi toisinpäin oppimiseen on varattava aikaa. Se on kuitenkin sitä elämää. Pikkuhiljaa pikkuhiljaa..