Emäntä on ollu koulutuksen suhteen aika laiska viime aikoina, on ehkä hiukka hankala päättää että mitä nyt seuraavaksi kouluttaisi - niin hauskaa treenata vähän sitä ja sitten tätä. Ei ehkä kaikista tehokkainta oppimisnopeuden kannalta, mutta eiköhän pääasia ole että treenausta kumminkin tapahtuu. :)

Huomasin siivotaan (lelu koriin) tempun opetuksessa olennaisen virheen, josta Tommy kyllä leirillä varoitti . "Siivotaan" käskyyn kuuluu vihjeenä myös lelun ojentaminen Empun eteen, käsky ei siis toimi jollen liikuta jollakin tavalla nostettavaa lelua. Ajattelin siis opettaa tempun uudelleen niin, että aloitan aivan alusta. Voisin esimerkiksi laittaa maahan useampia leluja jotten joudu varmasti koskemaan / siirtämään niitä. Aluksi palkkaan lelun katsomisesta, sitten kosketuksesta, sitten nostosta, sen jälkeen koriin nostosta. Tämän jälkeen yritän saada aikaan kahden lelun nostaminen koriin. Tempun opetuksessa on ollut myös välillä ongelmana se, että kun yritän vaatia Emppua nostamaan kaksi lelua ennen kuin annan palkinnon, Emppu saattaa nostaa edellisen "siivotun tavaran" takaisin korin ulkopuolelle ja laittaa sen takaisin koriin - heh, fiksu karvakasa :D. Myös Marjaana kertoi että Roosa (lisään koirakavereihin jos Marjaana löytäis sen kuvan ! ;) ) alkoi levittämään tavaroita roskakorista pihalle ja laittamaan niitä takaisin kun temppu oli opetettu. Siivotaan käsky on siis suht tärkeää saada myös ärsykekontrolliin. (Ärsykekontrolli tarkoittaa kutakuinkin sitä että temppu tapahtuu vain käskystä.)

No, siivotaan käskyn treenaus ei kuitenkaan ole tämän hetken prioriteettina, sillä ilmoittauduttiin Lahteen lauantaiksi jonkinlaiseen möllimölli extramölli tokoon :D. Siinä voi treenata tokon tiettyjä liikkeitä ja käyttää makupaloja. Liikkeistä saa kirjallisen arvion. Ajattelin treenata ainakin seiso (käskynä top) käskyn tämän viikon projektina, ja yrittää saada Empun seisomaan seuraamisen yhteydessä.

Emäntä sai muuten ostettua vihdoin viimein kännykän jossa näytti olevan monia koulutusta avustavia toimintoja, kuten ajastinkello ja videokuvaus. Nyt olenkin määrittänyt koulutussessiot niin etten laske namien määrää vaan laitan ajastinkellon kolmeen minuuttiin, jonka jälkeen lopetan koulutuksen. Olisi myös kiva liittää temppujen opetusvideoita blogiin, mutta ensin täytyy keksiä miten saisin videon edes pyörimään tässä tietokoneella ja miten sen saisi liitettyä you tubeen tai johonkin vastaavaan. (Josta sen voi kuulemma jollain kommervenkilla saamaan tähän blogiin, kröhöm, emäntä ei ole oikein tekniikan ihmelapsi, mut ehkä se selviää :))

Tässä muuten Emppu tämänpäiväisessä poseerauksessa. (Kännykässä oli tietty se kamerakin..)

503363.jpg

"Give me five" temppua suorittamassa "mummon" kanssa, tulee niin hanakasti ettei tassun olinpaikasta saa kuvassa selvää :)

503366.jpg