Pidimme Tiinan kanssa operantin session koiraurheilukeskuksessa, jonka teemana oli hajuerottelu. Homma olikin enemmän pähkäilyä vaativaa, kuin olin olettanut. Voi olla että asiat tuli opetettua vähän väärässä järjestyksessä, mutta ainakin tuli pähkäiltyä :D. Hyvin hyödyllinen sessio.
Aluksi opetin Emppua koskemaan hajupurkkia (hajuna oli teetä). Oli opetettava myös ilmaisu. Ilmaisu oli Empun tassun kosketus reidelle, mikä tulikin aika helposti kohteen avulla ("Give me five" käsi aluksi reiden päällä ja sen otto parin naksun jälkeen pois). Tämän jälkeen aloitin liikesarjan opetuksen, eli laitoin purkin esille ja Empun oli kosketettava sitä ja laitettava tassu sen jälkeen reidelle. Noooh, alias Empuliushan toi purkin minulle hampaissaan, mutta koska kriteeri täyttyi oli nami annettava. Joinakin kertoina se ei kuitenkaan nostanut purkkia, joten seuraavana vaiheena onkin siis palkita vaan sarjasta jossa se koskee purkkia ja tökkää mua tassulla. Sitä seuraavana vaiheena otetaan purkit, joissa ei ole hajua.

Vaiheet:
1. Emppu koskee hajupurkkia
2. Emppu tökkää tassulla reiteen
3. Emppu koskee hajupurkkia ja tökkää tassulla
4. 2 purkkia, toisessa haju - koskee oikeaa purkkia ja tökkää tassulla
(avustaja vaihtaa purkkien paikkaa naksujen välissä)
5. 3 purkkia, yhdessä haju - koskee oikeaa purkkia ja tökkää tassulla
(avustaja tekee saman kuin edellä)

Siinä tämänhetkistä pohdintaa, voi muuttua kun saan mietintämyssyn yön aikana päähän. :D Pitänee vielä miettiä miten se näyttö sitten tehdään... Canis lehdessä näytti olevankin juttu rulla-ilmaisusta joka vähän liippaa asiaa - täytynee tutustua kun silmät pysyvät auki (nyt nukkumaan:)).
Kiitos Tiinalle hyvästä treeniseurasta!