Tänään oli viimeinen kerta kontakti- ja motivointikurssilla. Emppu ei tullut tällä kertaa mukaan juoksujen takia. Emäntä sai onneksi lainata Pomppista, kurssilaisen käppänää. Kurssilla harjoiteltiin kontaktin pitämistä kävellessä, pujottelua, luoksetuloa yms. Pomppiksen kanssa treenailu meni hyvin, vaikka emäntänsä kanssa musta käppänä kyllä teki asiat luonnollisesti paremmin, onhan toinen kouluttaja aikamoinen "kriteerin muutos" :D. Oli tosi kiva kyllä että sain lainata Pomppista, oli hauskaa että pystyi itsekin tekemään jotain.

Koulutus sai aikaan taas meikäläisessä motivaation kasvua. Harjoiteltiin Empun kanssa kotona perusasentoa ( Ihan houkuttelemalla.) ja kontaktin pitoa kävellessä. Koulutus on ollut nyt viime aikoina enemmän arkitapakasvatusta lenkeillä kuin temppujen tekoa:
  • Lenkille lähdettäessä houkuttelen Empun työntämään itse päänsä valjaista mistä annan palkkion, se on pikkuhiljaa ruvennut hiffaamaan asiaa.
  • Koska minua on hermostuttanut Empun ovea vasten hyppiminen ennen lenkille lähtöä, olen pyytänyt Emppua nyt istumaan aina tietyssä kohtaa aina ennen lenkille lähtöä (Noin metrin päässä ovesta.). Kun Emppu istuu sanon odota ja avaan oven. Vasta minun luvallani ("saa mennä") saa rynniä ulos. (Emppumaisen innokkaalla vauhdilla :D)
  • Aamuisin Emppu on "yli-innostunut" - juoksee pitkin kämppää edestakaisin, välillä jopa haukkuu jotta "päästäis nopeempaa aamulenkille". Olen ollut kannustamatta tätä toimintaa jähmettymällä paikoilleen kun juokseminen alkaa, ja jatkamalla aamutoimia vasta (pukemista ennen lenkkiä) kun Emppu esim istuu tai on muuten rauhallinen. Aamukäyttäytyminen on kyllä muuttunut rauhallisempaan suuntaan.
  • Emppu on oppinut aika kivasti kiertämään hihnan kiertämät puut/tolpat itse lenkillä. Olen kannustanut tähän olemalla itse selvittelemättä sotkua, tosin helpotan asiaa menemällä vastaan josko hihna menee liian moninkertaisesti tolpan ympärille.
  • Ihmisten ohitus lenkeillä alkaa sujua kohtuullisen hyvin. Pyydän Emppua ottamaan kontaktia tai menemään maahan koko ajan palkiten kun ihminen tulee vastaan. Haukkumista tapahtuu yleensä vain jos mä huomaan ihmisen liian myöhään tai jos se puhuu mulle. (Siis ihminen ei Emppu :D)
  • Koirien ohitus sujuu ehkä viidenkymmenen metrin päästä toisesta koirasta.
  • Koirapuistosiedätys on aika hyvä juttu, siitä on tullu nyt lenkkirutiini. Mennää koirapuiston lähelle, koko ajan nameja antaen. Kun Emppu alkaa näyttää niin huolestuneelta että haukku vois tulla käännytään takaisin.
  • Pyydän Emppua ennen tien ylitystä sivulle ja seuraamaan suurin piirtein kontaktissa. Josko tämä ei onnistu kävelen takaisin ja yritän uudestaan kunnes onnistuu. Tien ylityksen jälkeen Emppu saa "superpalkkion" :D. Teen tämän tosin vain niillä rauhallisilla teillä jotka ovat vakiolenkeillä, vilkkailla reiteillä on vähän liian vaarallista yrittää seurata liikennettä ja kouluttaa koiraa yhtä aikaa. :D
  • Kun mennään takaisin sisälle jätän Empun joka kerta rappukäytävään ja sanon odota. Se on hyvää harjoitusta myös myöhempiä tokotehtäviä varten. Yritän pyytää Emppua sisälle ("Saa tulla" komento) epäsäännöllisen ajan kuluttua, välillä pitempään välillä lyhempään. Pisimpään Emppu on odottanut varmaan jonkun minuutin puolitoista.
  • Emppu saa suurimman osan ruuastaa lenkeillä (Nameina on nappulaa ja Frolicceja.).