Empulla on ollut viime ja tämän viikon aikana vähän huolestuttavaa käyttäytymistä. Se alkoi viime viikolla ja on toistunut tässä parisen kertaa, nimittäin jalan näykkiminen. Mun kaveri, jota Emppu vielä haukkuu jonkun verran, koski jalalla lattiassa olevaan pahvirullaan jalalla ja Emppu rupes hyökkimään sen jalkaan - puolusti kai pahvirullaa/leikki tms. mutta kaverin mielestä tilanne ei ollut kyllä hauska, ei sen koommin munkaan mielestä. Sama sitten toistui Annan ja Oton luona, Emppu koitti hyökätä Oton jalkaan, kun Otto rummutti jalkaansa laatikkoon josta tuli kumea ääni. Siinä se oli selkeesti leikkiä, mutta sitä ei saa kyllä vahvistaa yhtään ja leikki keskeytettiin saman tien.
Huolestuttava tilanne tuli sitten taas viikonloppuna kun Henna tuli käymään, ja Emppu haukkui sitä epävarmuuttaan. Hennalla oli lapsi sylissä ja kun Emppu tuli lähemmäs Henna nosti jalan niin ettei se pääsisi lähemmäksi. Emppu näykki sitten taas jalkaan ja räksytti. Mä laitoin sen samantien toiseen huoneeseen ja annoin sen olla siellä.
Sinänsä se ei "pure" vaan laittaa vaan jalan leukojensa väliin, mutta käyttäytyminen on tosi uhkaavaa eikä ikinä tiedä josko se pahenee entisestään.

Mietin miten käyttäytymisen pahenemista voisi yrittää välttää. Yksi olisi varmaankin esim. kosketuskeppitreeni vieraiden läsnäollessa niin, että "jalkaärsykkeitä lisättäisiin pikkuhiljaa". Treenisuunnitelma voi olla tämän näköinen.

1. Ktreeni kun vieras kävelee
2. Ktreeni kun vieras kävelee lähempää
3. Ktreeni kun vieras nostaa toista jalkaansa Empun lähellä
4. Ktreeni kun vieras siirtää jalallaan lattialla olevaa pahvirullaa jne..

Oisko parempia ehdotuksia? Toki nämä treenit pitäisi tehdä niin varovasti ettei näykkäsyä varmasti tulisi enää. Onneksi näykkäsyjä on nyt tapahtunut vaan 3 kertaa, joten toiminto ei ole vielä vahvistunut paljon. Käppänäfoorumilla oli juttua vieraiden lahkeisiin tarraavistakin käppänistä.. Toivottavasti ennaltaehkäisy estää ongelmaa pahenemasta siihen asti tai johonkin vastaavaan.