Emppu on päässyt mukaan erinäisille kursseille, ensimmäiselle menemme ensi sunnuntaina, muut alkavat syyskuussa. Kaipa sitä ennen on pohdittava mitä nyt osataan ja mitä ei.

Istu menee varsin hyvin ilman käsimerkkiäkin, ei kuitenkaan aivan joka käskyllä ja välillä joutuu toistelemaan vaikka sitä yritän kyllä välttää. (Koitan sanoa käskyn vain kerran ja odottaa kunnes se tapahtuu.) Maahan menee hyvin muttei ilman käsimerkkiä. Välillä käskyt menevät hiukka sekaisin, joten on parasta vähän kerrata niitä jonain leikkihetkenä.

Eniten olen ylypiä "kom" käskystä. Emppu on tullut pari kertaa luokse käskystä vaikka on ollut ryntäämässä haukkuen toista koiraa tai muuta vahdittavaa asiaa kohti. Toimii siis aika hyvin jo jonkinlaisten häiriötekijöidenkin kanssa. Pitää kuitenkin säästellä käskyä niin että sen saa joka kerta toimimaan. Vältän kom käskyä jos olen ottamassa Emppua kiinni, yleensä otan Empun kiinni kun se sattuu kohdalle ilman minkäänlaista käskyä tai vaihtoehtoisesti huudan tänne tms.

"Nätisti" käsky (epävirallinen seuraa) on tyystin unohdettu, emäntä on käyttänyt sen puhki liian vaikeissa tilanteissa joten se ei tarkoita enää mitään.. No hyvä kokemus tämäkin emännän opetukseksi, näin voi siis käydä! :D..

Siedätys.. kröhöm... Hyvin pitkällinen projekti! Emppu näyttää olevan välillä todella kehittynyt kun taas energisenä pitkälläkin olevat kävelijät ovat haukkumisen arvoisia. Onneksi treeniä on tullut Leppävaaran juna-asemalla matkalla töihin, vastaantulijoita on niin paljon ettei haukkuminen kannata ihan jokaisen kohdalla. Iltapäivisin töiden jälkeen Emppu on vaikuttanut ajoittain jopa lunkilta kaupunkikoiralta.. No ainaki melkein ;).

Ovesta ulos meno käskystä toimii aika hyvin. Annan luvan "saa mennä" komennolla, jos yrittää ennen sitä ovi menee nokan edestä kiinni.

Yksinolosta ei ole kovin paljoa tietoa sillä en ole nauhoittanut ääniä kotona. Töissä ollessa vinkunaa tosin syntyy kun lähden toimistohuoneesta pois vähäksikin aikaa, joten ei kovin hyvällä mallilla.. Tämäkin tosin vaihtelee, iltapäivän väsyneinä tunteina yksinolo voi toimia aika mallikkaastikin. Yritän välttää huoneeseen takaisin menoa jos Emppu vinkuu.

Vieraiden ihmisten kohdalla on syntynyt selkeää kehitystä. Emppu antaa usein jopa rapsuttaa itseään vaikka on tavannut juuri uuden ihmisen, riippuen tietenkin henkilöstä.

Lapsien seuraa treenattiin viimeksi tänään, taitaapi alkaa pikkuhiljaa tottumaan niihin, vaikka kyllä haukkuja vielä riittää.. :D

Ei taida Emppulista tulla ikinä hiljaista hissukkaa, mutta eihän se ois silloin Emppuli.