Emppu yllätti kovasti hienolla käyttäytymisellään tänään Aaron ja Krissen luona. Aaro ja Krisse ovat saaneet Kaarle -pojan elokuussa ja luonnollisestikin piti Empun kanssa olla varovainen, mikään pikkulapsiluottavainen koira kun Emppuli ei ole. Laitoin Empun kassiin heti ovella ja asetin kassin olohuoneeseen toiselle puolelle Kaarlea ja Krisseä. Pyysin Emppu olemaan paikallaan ja vein sille namun aina silloin tällöin, mahdollisimman epäsäännöllisesti. Hyvin oli pikkukoira kassissa koko parin tunnin vierailun ajan. Välillä haukkui pari haukkua kun Kaarle sattui kiemurtelemaan oudon oloisesti.

Kovin yllätti kuinka hyväkäytöksinen koira mulla onkaan. Asiaa auttoi varmaan myös 4 km:n kävelymatka Aaron ja Krissen luo sekä aivovoimistelu (tokoharjoittelu) ennen Aarolle ja Krisselle lähtöä, nämä kokemukset on hyvä pitää mielessä.

Emppu on alkanut hieman nuolemaan tassujaan (pitkästymistään?) emännän kiireisen työtahdin myötä. Emäntä on tehnyt pienen lupauksen ottaa Emppulia hiukka enemmän huomioon ja tokoilla/aivojumpata sen kanssa ainakin pikkuisen joka päivä. Nyt nuolemista ei ole ollutkaan pariin päivään! Lisäksi emäntä on jaksanut kammata Empun nyt joka päivä, jota ei muuten ole kovin usein tapahtunut... Takkuselvitysruljanssin jälkeen kuitenkin ajattelin yrittää, sillä näillä ilmoilla en raatsi lähteä ajelemaan turkkia.

Emppu on ruvennut stressaamaan autossa (tärisee ja läähättää). Aluksi Emppu pelkäsi vain diesel autoissa, nyt kaikissa autoissa, mikä on varsin kummallista. Alunperin kammo taisi tulla Antin veljen  "kuningasautosta", jossa oli erityisen kova moottorin ääni (Emppu yritti tunkea jarrupolkimen alle piiloon). Äsken taksissa Empulle eivät maistuneet edes namut auton kyydissä, ressitila oli ilmeinen. Täytyy yrittää uudelleensiedättää autoja miellyttäviksi asioiksi, kun tilaisuus tulee. Aika jännä, että ressaus on tullut vasta nyt, neljän ja puolen vuoden iässä. Onneksi junat ja bussit sujuvat yhtä rauhallisesti kuin ennenkin.

Lupauksien ja pohdintojen myötä kohti Uutta Vuotta, tällä kertaa taidamme mennä maalle raketteja pakoon!