Nyt on ihka ensimmäinen möllitoko takanapäin. Saatiin hyvät pisteet siihen verrattuna ettei olla oikein treenattu useita liikkeitä edes ulkona :). Oli kiva kuitenkin aloittaa ja huomata konkreettisesti mitä se on. Päiväkin oli ihana, oltiin liikkeellä Essin ja Ossin kanssa. Ossi päräytti 106 pistettä, huraa! Hyvä aloitus sekin, nyt on hyvät alkupisteet mistä sitten lähdetään nousuun ;).

Kisa ei ollut ihan virallinen vaan enemmänkin möllialokasluokan harjoitus. Möllissä oli löysempi arvostelu sillä se ei ollut alokasluokka vaan enemmänkin harjoitteluosuus (makupalat oli sallittuja.) Ei tehty ihan kaikkia liikkeitä, miinus (-) niiden kohdalla joita ei tehty.

Luoksepäästävyys 9 (kerroin 1)

Paikalla makaaminen 5 (kerroin 3)

Seuraaminen kytkettynä 8 (kerroin 2)

Seuraaminen taluttimetta -

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7 (kerroin 2)

Luoksetulo 9 (kerroin 3)

Seisominen seuraamisen yhteydessä -

Estehyppy 0 (kerroin 2)

Kokonaisvaikutus 7 (kerroin 1)

pisteet yht. 74

Ja sitten tietenkin kootut selitykset:

Kiimatarkistuksen aikana en saanut näytettyä Empun takapäätä. Emppu haukkui tuomaria ja oli todella arka. Kaipa osasyynä on arkuus, toisena ehkä se että Empulta mitattiin usein kuume murtumakäyntien yhteydessä mikä oli arkuliinille vähän liian kova pala, rimpuilu lisääntyi eikä takapäätä haluta enää näyttää.

Luoksepäästävyydestä saatiin hyvät pisteet, tuomari oli hyvin ymmärtäväinen arkaa luonnetta kohtaan - antoi Empulle namia jotta kokemus jäisi hyväksi. Monet naksut tuomarille! :)

Paikallaanmakaaminen harjoituksessa sai jäädä niin lähelle kuin ajatteli sopivaksi. Olin vain metrin päässä Empusta. Hyvin se odotti mutta nousi kyllä parisen kertaa - ei mikään ihme koska ei olla harjoiteltu kestoa muuta kuin sisällä.

Seuraaminen kytkettynä meni Empun puolelta hyvin. Minä kuulemma hortoilin enkä kävellyt ihan suoraan. Pitää ottaa ensi kerralla joku kiintopiste - jos vaik pysyis pystyssä :D. Täyskäännöstä vois myöskin harjoitella, vaikken siitä palautetta saanutkaan.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä oli treenattu mutta minä ymmärsin tehtävän väärin - luulin että tuomarin kohdalla piti itsekin pysähtyä. Emppukin nousi istumaan pari kertaa kun on tottunut että jos pyydän maahan seuratessa kävelen eteenpäin. Vara parantaa, hyvähyvä.

Luoksetulo meni mielestäni hyvin, pyysin Emppua suoraan "sivu" käskyllä. Tuomari pyysi lisää innokkuutta suoritukseen.

Estehyppy meni nollille sillä Emppu kiersi esteen. Ei mikään ihme, ollaan vissiin kerran kokeiltu estettä ennestään :).

Mutta oli se kyllä kivaa, mielestäni se meni hyvin ensimmäiseksi kerraksi noin vähällä harjoittelulla. Intoa kenttätreenaamiseen tuli lisää. Ois tosi kiva perustaa joku tokoryhmä, sais harjoiteltua toisien koirien läsnäoloa.

525029.jpg

Perusasento - pose

525030.jpg

Tauolla Ossin kanssa.